Tuinonderhoud en winterklaar maken van

de tuin


Balkenende Hoveniers onderhoudt al jaren, op hoogwaardig niveau, diverse tuinen van onze klanten. Regelmatig TUINONDERHOUD is nodig voor een optimale, gezonde bloei en groei van bomen, heesters, gazons en planten. Van de tuin kunt u het hele jaar door heerlijk genieten, maar om dit mooi tot bloei te laten komen is vakkennis wel vereist en kost tevens tijd en energie. Door ieders drukke leven komt niet iedereen hier aan toe en wij regelen dit graag voor u!

Voor een kennismakingsgesprek zal Arjan Balkenende bij u langskomen om de tuin beoordelen en u advies te geven, daarna wordt er een afspraak gemaakt en plannen we de onderhoudsbeurt in. Onze tuinonderhoud specialist, Gert, is al 25 jaar werkzaam bij ons bedrijf en werkt vol passie en overgave aan uw tuin om deze weer optimaal te krijgen, volledig naar uw wensen. Samen met ons deskundig onderhoudsteam verzorgen zij het hele jaar rond het TUINONDERHOUD.

         

Door de langdurige droogte van afgelopen zomer is de vitaliteit van veel bomen en struiken verzwakt en hebben ze extra mest nodig en is het verstandig om even flink te snoeien. 

Deze periode gebruiken we om de tuinen WINTERKLAAR te maken. Belangrijk om uw tuin klaar te maken voor andere temperaturen en weers invloeden.

Wat houdt dit in?

 1. Snoeien van de beplanting zodat de planten in rust gaan voor de winter.
 2. Bepaalde beplanting zoals palmen en olijven kunnen slecht tegen de vorst, het is daarom belangrijk deze in te pakken voordat de vorst begint.
 3. Eenjarige beplanting verwijderen voordat deze gaan rotten.
 4. Verwijderen van blad, deels kunnen deze naar de borders geveegd worden, voor vorstbescherming. Het overtollige blad ruimen we op.
 5. Gras maaien en vrij maken van blad. Eventueel instrooien van groenkalk.
 6. Bloembollen poten om straks in het voorjaar te kunnen genieten van de prachtige bloemen.
 7. Oude planten en blad verwijderen uit de vijver, zodat dit niet gaat rotten. Plaats eventueel een onderwaterpompje om het water in beweging te houden en bij vorst niet dicht vriest.
 8. Kuipplanten naar de schuur en eventueel snoeien.
 9. Buitenkranen afkoppelen en tuinslangen opruimen.
 10. Vogelhuisjes en voer voor de vogels aanbrengen zodat ze voldoende eten kunnen vinden en dit geeft een gezellig gekwetter in de tuin.

 

TUINONDERHOUD is mogelijk voor:

 • Uw eigen tuin
 • Bedrijfstuinen
 • Schooltuinen en schoolpleinen
 • Zorginstellingen 
 • Gemeentes
 • Vereniging van Eigenaren
 • Horeca en hotels
 • Tuinrenovatie
 • Daktuinen en balkons

 

Neem contact op voor meer informatie over Tuinonderhoud en/of winterklaar maken van uw tuin

 

facebook balkenende hoveniers lisserbroek lisse tuin youtube balkenende hoveniers lisserbroek lisse tuin Balkenende-hoveniers-kunstgras-Pinterest Balkenende-hoveniers-kunstgras-Instagram  


bereikbaar van
07:00 tot 22:00 uur.
BALKENENDE Tuin&Wonen
Kruisbaak 3
2165 AJ
Lisserbroek
arjan@balkenende.nl

06 46708161

© Copyright Balkenende Hoveniers
Pluslive.nl | Hillegom | NL - made by: CMS Made Simple