Bijen en vlinders in de tuin

 

OP 22 APRIL is het NATIONALE ZAAIDAG! 

En natuurlijk doen wij hieraan mee! De bijen hebben het moeilijk. En dat terwijl ze onmisbaar zijn in onze voedselketen: meer dan 70% van ons voedsel is afhankelijk vande bestuiving door bijen en aanverwante insecten. 

Hoog tijd om ze een handje te helpen dus. Door te zorgen voor een constant aanbod van voedsel zijn ze beter instaat te oveleven. Het zaaien van bloemen helpt de bijen dus direct. 

The Pollinators hebben het initiatief genomen om een landelijke zaaidag te organiseren en zijn wij de voedselbank voor bijen en delen zaadjes uit. 

Het doel is om met elkaar een kwart miljoen vierkante meter bloemen in te zaaien!

bijen in de tuin voedselbank voor bijen

Wie zijn The Pollinators?

Dit is een groeiende community van burgers en bedrijven die bestuivers en biodiversiteit belangrijk vinden. Opgericht in 2016, met hulp van De Bijenkorf is er een community van meer dan 10.000 mensen ontstaan en hebben zij zeer succesvolle activiteiten!

Bijentuin maken?

Naast deze Nationale Zaaidag kunt u natuurlijk ook uw tuin omtoveren tot een bijvriendelijke tuin. Vooral  veel verschillende bloeiende planten en bloemen zorgen voor veel bijen en vlinders. Bijen kruipen graag in holletjes en gangetjes, in dode stammen en takken. Een bijenhotel is ook een leuke oplossing. Plaats deze op een zonnige plek in de tuin. 

En ook op uw balkon kunt u in potten en hangbakken de favoriete bloemen van de bijen laten bloeien. Lavendel, Ereprijs, Tijm, Salie en Marjolein ruiken heerlijk en maken van je balkon een heerlijk paradijs voor de bijen.

Voor in de borders in je tuin kun je veel verschillende bloemsoorten planten; Korenbloem, Lavendel, Kattenkruid, Zonnebloem, Salie, Marjolein, Campanula, Erysimum, Scabiosa,Verbena,Origanum, Centaurea, en zo zijn er nog wel meer te noemen. Vroegbloeiers zijn de Sneeuwklokjes, Blauwe druif en de Krokus. 

En vergeet niet de Appelbomen!

Wij leggen graag een border voor u aan. Mocht u vragen hebben, stel ze gerust. 

 

Graag meer informatie over een bloeiende border

bijen in de tuin

 

bijen in de tuin

fotograaf Jacqueline Bruinsma

 

facebook balkenende hoveniers lisserbroek lisse tuin youtube balkenende hoveniers lisserbroek lisse tuin Balkenende-hoveniers-kunstgras-Pinterest Balkenende-hoveniers-kunstgras-Instagram  


bereikbaar van
07:00 tot 22:00 uur.
BALKENENDE Tuin&Wonen
Kruisbaak 3
2165 AJ
Lisserbroek
arjan@balkenende.nl

06 46708161

© Copyright Balkenende Hoveniers
Pluslive.nl | Hillegom | NL - made by: CMS Made Simple