TUIN ontwerp TIPS 1


Een eigen droomtuin waar je volop van kunt genieten, dat is toch wat iedereen wil! Maar hoe begin je met een tuinontwerp? Naast het meet- en denkwerk is het goed om te  weten wat er allemaal mogelijk is in een tuin, welke materialen zijn beschikbaar, welke style past het beste bij de woning en het interieur, hoeveel privacy wil ik graag..? Dit zijn een aantal voorbeelden van vragen die je jezelf kunt stellen bij het maken van een tuinontwerp.

               

      VAN ONTWERP NAAR DROOMTUIN!

Maar er is natuurlijk nog veel meer! We zullen in een aantal blogs hierover meer gaan vertellen over het ontwerpen van een droom tuin, zodat u steeds meer inzicht krijgt welke gedachtes er aan een ontwerp vooraf gaan. Zowel voor grote tuinen als voor kleine (stads) tuinen gelden dezelfde stappen, voor grote tuinen zijn er natuurlijk meer keuzes, maar ook voor kleine (stads) tuinen is het belangrijk om goed voorbereid aan het werk te gaan, en de juiste keuzes te maken.

We zetten een aantal punten op een rijtje voor u:

  • Natuurlijk is het handig om eerst de tuin goed op te meten, meten = weten. Hoeveel m2 heb ik te besteden
  • Wat is de ligging van de tuin, met andere woorden waar komt de zon op en waar gaat deze onder? Ook handig te weten hoe de wind is, als de tuin meer in de weidse omgeving ligt.
  • Wat zijn de tuinwensen van iedereen, schrijf ze op of maak een collage om het wat meer tastbaar te maken voor uw kinderen maar ook voor uw zelf.
  • Hoeveel tijd wil ik besteden aan de tuin, wilt u gemak en relaxen in de tuin of vind u het ook fijn om te tuinieren.
  • En dan natuurlijk: wat is het budget?!

Hiermee maakt u een goede start voor uw droomtuin! We zullen in onze volgende blogs dieper ingaan op de volgende stappen, zoals het beplantingsplan, de vormen in de tuin, de materialen, duurzaamheid biologische tuinieren, lichtplan, vergroten van de leefomgeving en de tuinvloeren.Tuin-ontwerp-Haarlem 

Wil je meer filmpjes zien van ons? [klik hier!]

11-september-2019

In dit geval, bij een schoolplein of speeltuin kiezen we voor kunstgras, vooral omdat het onderhoudsvriendelijk is, practisch en heerlijk zacht. Groen geeft een mooie sfeer en nodigt uit om te spelen!

6-december-2017

In mijn vorige blog schreef ik over de practische informatie van een tuin, zoals de maten en de ligging, over de tuinwensen van alle gebruikers, de tijd die u wilt investeren in onderhoud en als laatste maar niet minder belangrijk; het budget.

Als dit bij u en de familieleden duidelijk is, kunnen we door naar de volgende stap!

23-november-2017

Een eigen droomtuin waar je volop van kunt genieten, dat is toch wat iedereen wil! Maar hoe begin je met een tuinontwerp? Naast het meet- en denkwerk is het goed om te  weten wat er allemaal mogelijk is in een tuin, welke materialen zijn beschikbaar, welke style past het beste bij de woning en het interieur, hoeveel privacy wil ik graag..? Dit zijn een aantal voorbeelden van vragen die je jezelf kunt stellen bij het maken van een tuinontwerp.

               

      VAN ONTWERP NAAR DROOMTUIN!

9-november-2017

Deze tuin willen we toch even in het bijzonder onder de aandacht brengen. Omdat dit een tuin is met lef, deze klanten hebben gekozen voor een gekleurde schutting in de tuin en hierdoor vergroot het optisch de tuin!

Tuinaanleg-kleur-tuinontwerp  Tuin-aanleg-kleur-tuinontwerp

30-oktober-2017

Op diverse locaties hebben wij de tuinen en balkons van zorgcentra een opknapbeurt gegeven. De bewoners van een zorgcentra gaan niet regelmatig de deur uit. Ze vinden het wel fijn om met elkaar gezellig buiten te zitten op het balkon of in de gemeenschappelijke tuin.

                 

3-oktober-2017

De herfst is begonnen, tijd om de tuin WINTERKLAAR te maken!

Maar wat gebeurt er eigenlijk tijdens het winterklaar maken? Het heeft als doel natuurlijk dat straks in het voorjaar de tuin weer optimaal gaat bloeien en groeien. We maken de planten, heesters en bomen klaar voor de winter, en geven de ideale omstandigheden. Hierdoor wordt een tuin mooier, dynamischer en groener. De beplanting is gezond en fris.

19-augustus-2017
Wat een feest kunnen de organisatoren van Mooie Boules er van maken! Dit keer mochten wij, wederom,  de Jeu de Boules banen regelen op het dakterras van Hotel Ramada Apollo Amsterdam Centre. Jeu de Boules banen van kunstgras 10m x 2m met onderdoek en stopbalk.
6-juli-2017
We horen het steeds vaker, met name in de steden zoals Haarlem en Amsterdam dat bij een flinke hoosbui de tuinen onder water staan. En bijna logisch zeggen wij dan ook, heel veel tuinen zijn dicht getegeld! Zonde! Er zijn zoveel mogelijkheden om dit te voorkomen, dit vraagt natuurlijk wel om een goede balans. De tuin mag niet te nat zijn, maar ook niet te droog.
8-juni-2017
We kregen een leuke aanvraag voor een groot stuk blauw kunstgras voor een padel baan in Amsterdam, Olympiaplein. Ik weet niet of iedereen weet wat padel is, maar het is een dynamische sport wat enorm populair wordt en eigenlijk al is!
24-mei-2017
Vorige week kregen we bezoek van studenten van de 'Capital Trees', een tuinclub uit Richmond (Virginia). Arjan Balkenende presenteerde de verschillende tuinen op locatie. Een prachtige zonnige dag met hele enthousiaste mensen en prachtige tuinen!
18-mei-2017
Regelmatig krijgen we de vraag of kunstgras ook geschikt is voor huisdieren en met name honden. Het antwoord daarop is makkelijk want honden zijn dol op kunstgras. Dit blijkt ook de ervaringen die we meemaken op onze markten.
4-mei-2017
Kunstgras wordt steeds populairder. Hierdoor is een zeer uitgebreid assortiment ontstaan wat we u graag willen presenteren. We hebben onze collega’s opgeleid tot ware kunstgraskenners en de kneepjes van het vak willen we natuurlijk met u  delen.

 

facebook balkenende hoveniers lisserbroek lisse tuin youtube balkenende hoveniers lisserbroek lisse tuin Balkenende-hoveniers-kunstgras-Pinterest Balkenende-hoveniers-kunstgras-Instagram  


bereikbaar van
07:00 tot 22:00 uur.
BALKENENDE Tuin&Wonen
Kruisbaak 3
2165 AJ
Lisserbroek
arjan@balkenende.nl

06 46708161

© Copyright Balkenende Hoveniers
Pluslive.nl | Hillegom | NL - made by: CMS Made Simple