TUIN ontwerp TIPS 1


Een eigen droomtuin waar je volop van kunt genieten, dat is toch wat iedereen wil! Maar hoe begin je met een tuinontwerp? Naast het meet- en denkwerk is het goed om te  weten wat er allemaal mogelijk is in een tuin, welke materialen zijn beschikbaar, welke style past het beste bij de woning en het interieur, hoeveel privacy wil ik graag..? Dit zijn een aantal voorbeelden van vragen die je jezelf kunt stellen bij het maken van een tuinontwerp.

               

      VAN ONTWERP NAAR DROOMTUIN!

Maar er is natuurlijk nog veel meer! We zullen in een aantal blogs hierover meer gaan vertellen over het ontwerpen van een droom tuin, zodat u steeds meer inzicht krijgt welke gedachtes er aan een ontwerp vooraf gaan. Zowel voor grote tuinen als voor kleine (stads) tuinen gelden dezelfde stappen, voor grote tuinen zijn er natuurlijk meer keuzes, maar ook voor kleine (stads) tuinen is het belangrijk om goed voorbereid aan het werk te gaan, en de juiste keuzes te maken.

We zetten een aantal punten op een rijtje voor u:

  • Natuurlijk is het handig om eerst de tuin goed op te meten, meten = weten. Hoeveel m2 heb ik te besteden
  • Wat is de ligging van de tuin, met andere woorden waar komt de zon op en waar gaat deze onder? Ook handig te weten hoe de wind is, als de tuin meer in de weidse omgeving ligt.
  • Wat zijn de tuinwensen van iedereen, schrijf ze op of maak een collage om het wat meer tastbaar te maken voor uw kinderen maar ook voor uw zelf.
  • Hoeveel tijd wil ik besteden aan de tuin, wilt u gemak en relaxen in de tuin of vind u het ook fijn om te tuinieren.
  • En dan natuurlijk: wat is het budget?!

Hiermee maakt u een goede start voor uw droomtuin! We zullen in onze volgende blogs dieper ingaan op de volgende stappen, zoals het beplantingsplan, de vormen in de tuin, de materialen, duurzaamheid biologische tuinieren, lichtplan, vergroten van de leefomgeving en de tuinvloeren.Tuin-ontwerp-Haarlem 

 

facebook balkenende hoveniers lisserbroek lisse tuin youtube balkenende hoveniers lisserbroek lisse tuin Balkenende-hoveniers-kunstgras-Pinterest Balkenende-hoveniers-kunstgras-Instagram Balkenende-hoveniers-kunstgras-Instagram 

whatsapp balkenende hoveniers lisserbroek lissetuin
bereikbaar van
07:00 tot 22:00 uur.
BALKENENDE Tuin&Wonen
Kruisbaak 3
2165 AJ
Lisserbroek
arjan@balkenende.nl

06 46708161

© Copyright Balkenende Hoveniers
Pluslive.nl | Hillegom | NL - made by: CMS Made Simple