Natuurlijk! De watervriendelijke tuin


We horen het steeds vaker, met name in de steden zoals Haarlem en Amsterdam dat bij een flinke hoosbui de tuinen onder water staan. En bijna logisch zeggen wij dan ook, heel veel tuinen zijn dicht getegeld! Zonde! Er zijn zoveel mogelijkheden om dit te voorkomen, dit vraagt natuurlijk wel om een goede balans. De tuin mag niet te nat zijn, maar ook niet te droog.
We horen het steeds vaker, met name in de steden zoals Haarlem en Amsterdam dat bij een flinke hoosbui de tuinen onder water staan. En bijna logisch zeggen wij dan ook, heel veel tuinen zijn dicht getegeld! Zonde! Er zijn zoveel mogelijkheden om dit te voorkomen, dit vraagt natuurlijk wel om een goede balans. De tuin mag niet te nat zijn, maar ook niet te droog.

Een juiste verhouding verhard en onverhard terrein, plantensoorten gebruiken die zowel tegen natte en droge voeten kunnen, het opvangen van overtollig regenwater in vijvers of regentonnen en het hergebruiken van het gratis regenwater voor besproeiing van de tuin inde extreem droge perioden zijn enkele simpele voorbeelden om de tuin te helpen overleven. Of wat dacht je van een druppelirrigatiesysteem? Zo krijgt de tuin voldoende water, ook wanneer je zelf weg bent. En simpel je tegels uit de tuin halen en kunstgras erin leggen is een goede oplossing. Kunstgras heeft drainage gaatjes en het regenwater zakt direct de grond in. De ondergrond voor kunstgras  is zand en ook dit helpt mee aan een goede waterhuishouding.

Tuinbranche Nederland voert, in samenwerking met Amsterdam Rainproof, de campagne voor watervriendelijke tuinen. Een goed initiatief welke wij graag ondersteunen en advies geven hoe uw tuin watervriendelijk kan worden, andere plantsoorten, tegels eruit of gratis water opslaan. We denken graag met u mee!

watervriendelijke tuin kunstgras

 

facebook balkenende hoveniers lisserbroek lisse tuin youtube balkenende hoveniers lisserbroek lisse tuin Balkenende-hoveniers-kunstgras-Pinterest Balkenende-hoveniers-kunstgras-Instagram Balkenende-hoveniers-kunstgras-Instagram 

whatsapp balkenende hoveniers lisserbroek lissetuin
bereikbaar van
07:00 tot 22:00 uur.
BALKENENDE Tuin&Wonen
Kruisbaak 3
2165 AJ
Lisserbroek
arjan@balkenende.nl

06 46708161

© Copyright Balkenende Hoveniers
Pluslive.nl | Hillegom | NL - made by: CMS Made Simple